maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Vestum säljer av inom anläggning

Vestum säljer tillbaka Arctic Infra till tidigare ägare och lämnar därmed anläggningsmarknaden i norr. Arctic Infra var omsättningsmässigt det största bolaget i Vestum-koncernen.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Arctic Infra återgår till tidigare ägare när Vestum väljer att lämna den norrländska anläggningsmarknaden. Foto: Arctic Infra

Arctic Infra grundades 2019 och har sedan 2021 varit en del av industrikoncernen Vestum. Bolaget är baserat i Luleå. Nu återgår ägandet till att bli lokalt genom att bolagets tidigare ägare Mikael Johansson, Daniel Isaksson, Mikael Norman och Susann Henriksson köpt tillbaka hela bolaget samt dotterbolaget RockCon AB. Den operativa organisationen kommer att vara oförändrad och Mikael Johansson fortsätter som verkställande direktör.

– Vi är väldigt glada över att vi kommit till den här överenskommelsen med Vestum. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Arctic Infra och våra tre affärsområden för att bygga ett starkare Norrland med hållbara lösningar som står stadiga över tid, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.  

Vestum genomför just nu en strategisk genomlysning av koncernens verksamheter och har identifierat flera bolag vars kassaflödesgenerering, lönsamhetsnivå eller riskprofil inte längre möter Vestums krav eller som av annan anledning inte passar Vestums strategiska inriktning. Ett av dessa bolag är Arctic Infra.

– De avyttrade verksamheterna är i stort fina bolag, men avviker från vår fortsatta tillväxtresa med ett ökat fokus på marknadsledande produkt- och tjänstebolag med hög lönsamhet inom samhällsviktig infrastruktur, säger Simon Göthberg, vd på Vestum.

Förutom Arctic Infra har Vestum även sålt av Kvalitetsmark R AB, Hyrex Holding (inklusive dotterbolag) och Powerstruc AB, alla inom affärsområdet infrastruktur.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer