maskinentreprenoren logo

Krönika

Vi kan träffas igen!

Lästid:  0 min

article

För sex år sedan, 2015, hade jag äran att få vara med då Huddig för första gången visade upp proto-typen till sin elhybrid Tigon. Starkare, tystare och framförallt helt fossilfri. När den stora maskinen rullade in framför den samlade journalistkåren vid fabriken i Hudiksvall, alldeles tyst, var det nog fler än jag som kände sig en aning knäsvaga. 

Även om maskinen inte känns lika futuristisk idag som den gjorde då så är det fortfarande en av de maskiner som jag är allra mest nyfiken på just nu. Mångsidigheternas maskin har just blivit ännu mer mångsidig – och dessutom riktigt snygg att se på - om ni frågar mig. Om den är lika bra i praktiken som Huddig har fått mig att tro, blir ju upp till alla er som kan köra maskiner på riktigt att bedöma. På pappret ser det hur som helst riktigt bra ut och om man frågar världens första Tigon-ägare, Jonas Löfskog på Jonas
Excav, så verkar det funka riktigt bra. 

Text:

Plus & Minus

Äntligen maskinmässor igen!

Eventuell cementkris

Jonas lyfter bland annat fram arbetsmiljö – med en ljudnivå som medger normal samtalston – som en av de stora fördelarna med maskinen. På Landet Runt-uppslaget i det här numret kan ni läsa mer om Tigon och se en av de första bilderna på maskinen i riktigt arbete. 

Tigon i all ära, det finns mer att se fram emot den här hösten. Jag tänker förstås på Entreprenad Live som äntligen ser ut att kunna gå av stapeln. Två års avsaknad av maskinmässor är förhoppningsvis över och jag är taggad till tänderna. Det är inte bara för att jag ser fram emot att få klämma och känna på alla spännande maskinnyheterna utan minst lika mycket för de fysiska mötena. Tänk att branschen återigen ska kunna samlas, om än med visst avstånd och med en del kvarstående restriktioner – men ändå! Vi kan träffas igen! Andra veckan i oktober kommer bli den bästa veckan länge – inte bara för att det är min födelsedag – utan för att jag får träffa er likasinnade igen och prata maskiner! 

Och glöm inte att kolla tidningen Maskinentreprenörens ”Best in Show”, där vi tipsar om tio grejer på mässan som ni borde kika på innan ni vänder hemåt igen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer