maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Vi ser att marknaden rör sig mot uthyrning – och vi vill vara med”

Joakim Arndorw, vd Swecon.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Swecon har förvärvat Kewab Rental.
Hur har ni som maskinleverantör tänkt här?

– Vi har sett att det rör sig mot mer uthyrning i marknaden och vi har via vårt systerbolag i Tyskland kunnat konstatera att hyresaffären är stark där. Rental har historiskt inte varit så stort i Sverige men har vuxit på senare år och trenden är att det fortsätter så, enligt våra analyser. Vi vill vara med där. Det är viktigt för oss.

Varför förvärva ett bolag i stället för att starta upp en egen verksamhet?

– Vi gjorde en förstudie och tittade på flera alternativ och i den utvärderingen var Kewab Rental det bästa alternativet för oss. Bolaget är effektivt och med hög digital kompetens. Bra maskinpark (200 enheter) med många Volvo i flottan. Vi vill också vara mer aktiva på begagnat och hyresaffären är en källa till det.

Finns det ingen risk att ni börjar konkurrera med era kunder?

– Vi har vägt fördelar mot nackdelar och i det här fallet har vi sett att vi fortsättningsvis kan samarbeta och samexistera. Vi ser att det fungerar i Tyskland och vi räknar med att det gör så även här. Nästa steg nu är att införliva bolaget i Swecon och titta på viktiga detaljer och skapa ett erbjudande där kunden kan välja vilken affär som är bäst; hyra eller köpa. Swecon blir mer flexibla och kan därmed erbjuda kunden det bästa alternativet.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer