maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE ansluter sig till Open S

Volvo CE blir den första maskintillverkaren att ansluta sig till den branschgemensamma standarden för grävmaskinsfästen, Open S som grundades för ett år sedan.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE blir den första maskintillverkaren som ansluter sig till Open S, en organisation som verkar för en branschgemensam standard för fästen, tiltrotatorer och redskap. Foto: Open S Alliance

Open S lanserades för ett år sedan av Steelwrist tillsammans med Rototilt. Tanken är att maskinföraren ska kunna kombinera fästen, tiltrotatorer och redskap från de tillverkare som följer standarden på ett tryggt och säkert sätt. Produkter som följer standarden är märkta med ”Open-S”.

Sedan början av 2021 har Volvo CE levererat snabbfästen och adaptrar direkt från fabrik och nu går man med i Open-S Alliance som stödmedlem, i en satsning för att göra kundernas dagliga arbete ännu mer produktivt.

– Vi är mycket glada för att Volvo Construction Equipment som teknikledande tillverkare formellt går med i alliansen. Vi ser också att intresset växer från andra grävmaskinstillverkare. Jag är fast övertygad om att öppna och standardiserade gränssnitt ger betydande fördelar för kunderna. Det blir lättare att använda redskap av flera olika märken, och inte bli låst i en lösning som ägs av en enda tillverkare, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance AB. 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer