maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE bygger globalt testlabb för bränsleceller

Volvo CE investerar i ett testlabb för bränsleceller vid anläggningen i Eskilstuna. Detta kommer att ge Volvokoncernen unika förutsättningar för att testa och utveckla olika bränslecellslösningar i entreprenadmaskiner och även andra typer av applikationer.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

– Bränslecellsteknik är en viktig faktor för hållbara lösningar för tyngre maskiner, och denna investering ger oss ytterligare ett viktigt verktyg i vårt arbete för att nå vårt mål. Labbet kommer också att gynna Volvokoncernen globalt, eftersom det är det första som erbjuder denna typ av avancerade tester. Det är ett riktigt spännande steg för att påskynda utvecklingen av bränslecellslösningar mot vår enade vision för ett koldioxidneutralt samhälle, säger Toni Hagelberg, chef för hållbara energilösningar på Volvo CE.

Volvo CE ser att bränslecellsteknik kommer få en nyckelroll tillsammans med olika batterielektriska lösningar för att göra maskinerna mer klimatnyttiga i framtiden. 2040 är målsättningen att vara fossilfria till 100 procent. Storleken på batterierna är opraktiska för det större maskinsegmentet och där kommer istället väte och bränsleceller in som ett lovande alternativ.

Vid testlabbet och utvecklingsavdelningen kommer man inte bara ta fasta på bränslecellstekniken utan också titta på hur vätet i sig produceras för att sträva efter så kallat grönt väte som produceras från förnybar energi.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer