maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE bygger sina egna batterier

- Vi har en ambition att vara fossilfria och att 35 procent av vår maskinförsäljning ska vara elektrisk till 2030, säger Kamel Sid, verksamhetschef på Volvo CE.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ny anläggning för att bygga batterier och elmaskiner invigda för Volvo CE i Sydkorera. Foto: Volvo CE/Pressbild

I Changwon i Sydkorea har en investering på 80 miljoner kronor använts för att bygga en ny produktionsanläggning för batteripaket till förmån för Volvokoncernen.

Andrew Knight, chef för grävmaskinens industriella strategi och vd för Volvo Group Korea, säger:

- Vår nya batterianläggning i Changwon kommer att producera en rad batteripaketlösningar för Volvokoncernen. I april 2022 etablerade vi en massproduktionslinje för elektriska grävmaskiner och med färdigställandet av den nya produktionsanläggningen för batteripaket kan vi nu tillverka dem i egen regi, från batterier till färdiga produkter, vilket sparar tid och logistikkostnader. Den nya 2 500 kvm stora anläggningen som har byggts i fabriken inkluderar monterings- och logistikområden. Vår skickliga och erfarna personal är redo att hjälpa oss att ta nästa steg på vår transformationsresa.”

Den nya produktionsanläggningen för batteripaket i Changwon är nu i drift. Det nya batteripaketet kommer att användas i den 23 ton tunga grävmaskinen Volvo EC230 Electric som börjar massproduceras i Changwon från augusti 2024. Changwon är den största tillverkningsanläggningen för grävmaskiner i Volvo CE, och producerar cirka 55 procent av företagets totala grävmaskinsvolymer. I och med denna investering kommer anläggningen att bli ett kärnkompetenscentrum för eldrivna grävmaskiner. Den ligger också på en idealisk plats, nära batterimodulleverantörer och andra nyckelleverantörer i Sydkorea, anser Volvo CE.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer