maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Volvo CE går urstarkt 2023 - hittills.

Den nordamerikanska marknaden har varit draglok för Volvo CE under första kvartalet. Den totala globala försäljningen ökade 11 procent första kvartalet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE satsade hårt på Conexpo i Las Vegas. Det är ingen slump. USA beräknas bli lite av ett lok de kommande åren. Volvo går redan rekordstarkt på denna marknand. Foto: ME

Volvo CE har under flera år nu kommunicerat globalt att bolaget tänker "ta ledningen" när det gäller fossilfria maskiner. Det kostar på, men trots stora satsningar på forskning och utveckling, omställningar, och fortsatt relativ trög försäljning av det elektriska segmentet - så rapporterar nu Volvo CE rekordstarka siffror för första kvartalet.

Det är ett bra läge för Volvo CE som satsade hårt på att synas på Conexpo i Las Vegas i mars månad. De enorma infrastruktursatsningarna som nu prånglas ut i USA kräver inte bara fler och mer maskiner, det kräver också bättre effektiva system och hjälpmedel för att jobbet ska bli gjort. Volvo CE har också deklarerat att man är beredda och färdiga att erbjuda branschen de tjänster som behövs - inte bara maskiner. Och en bra vinst kommer att behövas. Branschen är, enligt Volvo CE, inne i den "största omställningen i historien".

Försäljningen första kvartalet ökade med 17 procent i Europa och hela 37 procent i Nordamerika. Knackigare går det i Asien och Sydamerika. Men totalt sett är det mer än godkänt för Volvo CE. 18,3 procents marginal på en försäljning för 25,1 miljarder. Med tanke på ökade materialkostnader och struliga leveranskedjor är resultatet förvånansvärt bra, bedömer tidningen Maskinentreprenören. Volvo CE:s vd Melker Jernberg kommenterar också att resultatet kommer att göra att Volvo CE lättare kan fortsätta att arbeta med sina tjänster och produkter som krävs i den omställningen som branschen just nu är mitt uppe i.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer