maskinentreprenoren logo

Teknik

Volvo CE gör ny hybridsatsning

Volvo lanserat en helt ny drivlina för sin EC300E Hybrid-grävmaskin – och har infört tekniken i två nya bandgrävare i 25- och 35-tonsklassen. Företagets egna mätningar visar på 17 procent bättre bränsleförbrukning och 15 procent lägre koldioxidutsläpp.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det är tre maskiner som nu får Volvos hydraulhybridteknik, som lagrar energin från bomsänkning. Tekiken som sådan är inte ny och har utnyttjas av fler tillverkare, men Volvo menar att de har förenklat och förbättrat systemen på ett nytt sätt. Kraftfulla och regelbundna bomsänkningsrörelser laddar en hydraulackumulator som sedan lagrar och levererar energi när så behövs. Styrkan och effektiviteten är annars jämförbar med bolagets ordinarie grävare.

Lösningar av den här typen kommer att dyka upp kommande år då reduktionsplikt och biobränsle beräknas höja bränslepriset avsevärt kommande år. Samtidigt förväntas beställare ställa krav på lägsta möjliga koldioxidutsläpp.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer