maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE flyttar globala huvudkontoret till Eskilstuna

Volvo CE kommer att flytta sitt globala huvudkontor från Göteborg till Eskilstuna. Med stora delar av sin kärnverksamhet förlagd till Eskilstuna är steget naturligt till att nu även koppla Volvo CE:s ledning ännu närmare den operativa verksamheten.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE har redan en omfattande verksamhet i Eskilstuna, där allting började för snart 200 år sedan. Därmed är det naturligt att även flytta företagets ledning och globala huvudkontor hit meddelar maskintillverkaren idag. Foto: Micael Appelgren

Flytten av huvudkontoret stödjer också det pågående lokala samarbetet, utveckling av kompetensbehov och strategiska innovationsprojekt relaterat till hållbarhet, framförallt tillsammans med Mälardalens universitet (MDU) som Volvo CE samverkar med för att utveckla framtida ingenjörstalanger.

– Nu stärker vi banden ytterligare med Eskilstuna och accelererar de goda lokala dialoger som redan finns på plats gällande kompetensbehov och hållbarhetsarbete. Det är också ett viktigt steg för oss i ledningen att komma närmare den dagliga pulsen och att fortsätta arbetet med att stimulera en medarbetarkultur som främjar tvärfunktionella samarbeten. Utöver detta har vi alltjämt styrkan av att vara en viktig del av Volvo koncernen vilket är en enorm fördel för oss i vår resa att vara ledande i den förändring vår industri genomgår, kommenterar Melker Jernberg, vd för Volvo CE.

I Eskilstuna har Volvo idag 2 500 medarbetare, det är den största av de 17 platser företaget verkar i världen över. Verksamheten i Eskilstuna består idag av en stor utvecklingsavdelning, produktion av strategiska komponenter, försäljning samt ett populärt kundcenter. Det nya huvudkontoret ska vara på plats från och med augusti i år.

– Volvo CE har en lång historia i Eskilstuna, vår utveckling har varit sammanflätad i århundraden och vi delar varandras DNA. Volvo CE är vår största privata arbetsgivare och har alltid spelat en viktig roll för Eskilstunas utveckling genom olika satsningar och samarbeten. Genom flytten av huvudkontoret till Eskilstuna befäster vi Eskilstunas position som plats för utveckling, innovation och klimatsmart industri. Jag är stolt över att hälsa huvudkontoret hit, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer