maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE köper sin första fabrik

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) meddelar att de köper tillbaka fastigheten i Munktellstaden i Eskilstuna, som var bolagets första fabrik.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Här började allt en gång... Eller nästan. Bolinder höll ju till på Kungsholmen i Stockholm först... Foto: Pressbild/Volvo CE

I Volvo CE:s ambition att stärka de lokala banden med Eskilstuna stad och Mälardalsområdet, som manifesterades genom etableringen av huvudkontoret nyligen, har bolaget nu slutit avtal med Kfast att köpa tillbaka byggnaden i Munktellstaden, som innefattar Munktellmuseet, lokaler som tidigare ägdes av Volvo CE.

Munktellmuseet, som drivs av Volvo CE, representerar Volvo CE:s 191-åriga historia och är ett populärt besöksmål för besökare från hela världen. Köpet innefattar även den yta där Munktell Science Park har sin verksamhet idag, och som sköts av Kfast.

Investeringen innebär att Volvo CE sluter cirkeln och återigen blir ägare till byggnaden där verksamheten en gång startade. Det understryker samtidigt satsningen på Eskilstuna med dess omnejd.

Volvo CE tillträder som fastighetsägare för lokalerna från och med januari 2024.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer