maskinentreprenoren logo

Teknik

Volvo CE ska tillverka batterier till grävmaskiner i Sydkorea

Volvo CE investerar i batterpaketstillverkning vid sin grävmaskinsfabrik i Changwon, Sydkorea, för bättre kunna "driva en industriomvandling mot hållbara lösningar", som man säger.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Fabriken i Changwon, Sydkorea är specialiserad på tillverkning av grävmaskiner och är den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE. Foto: Volvo CE

Fabriken i Changwon, Sydkorea är specialiserad på tillverkning av grävmaskiner och är den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE. Investeringen på 80 miljoner kronor och ska alltså ge Volvokoncernen möjliget att börja tillverka ett brett utbud av batteripaketsslösningar. Men det är egentligen inte tekniken som är problemet, problemet är maskinernas pris och hur de ska gå att sälja till kunderna. Volvo CE har dock målet att 35 procent av de sålda maskiner ska vara elektriska vid 2030 - alltså om bara sju år.

En ny produktionsanläggning ska nu byggas vid Changwonfabriken i Sydkorea. Fabriken är med sina cirka 1,1 miljoner kvadrat den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE och producerar cirka 55 procent av den totala grävmaskinsvolymen.

Den nya anläggningen ska också bli ett kärnkompetenscenter för elektriska grävmaskiner. Detta antas göra det möjligt för Volvokoncernen att erbjuda fler hållbara lösningar till sina APAC-marknader på ett mer flexibelt, kostnadseffektivt och smidigt sätt som även kommer att omfatta leveranskedja, tillverkning och logistik.

Andy Knight, Head of Operations Excavator och Managing Director för Volvo Group Korea, säger:

- Som den största fabriken inom Volvo CE men även som kärnanläggning för utveckling och produktion av grävmaskiner, ligger Changwon i framkant av vår omställning mot en hållbar framtid. Denna investering är en viktig milstolpe i vår plan för elektrifiering av våra produkter och stödjer våra senaste investeringar i produktionsanläggningar för elgrävmaskiner.

Byggnadsarbetet kommer att påbörjas i april 2023 och batteripaketproduktion förväntas starta i juni 2024.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer