maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Volvo CE starkt in i tufft 2024

Volvo CE gjorde ett bättre år 2023 än 2022. Men året slutade tufft och och Volvo räknar med trögare 2024.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE på mässan Excon i december 2023 Foto: Volvo CE/Pressbild

Det rullar på hyfsat i Europa och USA för Volvo CE. Men globalt sett börjar det gnissla. Marknader tar en paus. Det är Sydamerika och Asien som krånglar. Det är den totala ekonomin i dessa regioner som hackar nu och det påverkar Volvo CE lika mycket alla andra. Men det är inget ras - än. Sista månaderna i 2023 visade på en nedgång globat sett med fyra procent.

Under 2024 tänker Volvo CE, enligt uppgift, att fortsätta att fokusera på fossilfria verksamheter och strategiska samarbeten med kunder som också arbetar med den typen av strategier. Heidelberg Materials, nämns till exempel. Volvos elektriska maskiner ska nu ut i Australien och andra utpekade marknader. Det är fortsatt fokus på denna marknad.

Melker Jernberg, vd på Volvo CE, säger:

De framsteg och milstolpar vi har nått 2023 gör oss förberedda för 2024. Det är inget tvivel om att vår industri nu går in i en svagare period, men nu mer än någonsin kommer vi visa får förmåga att prestera för idag samtidigt som vi ställer om för morgondagen.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer