maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE stoppar leveranser till Ryssland

Den svenska börsnoterade leverantören Ferronordic, som sedan 2010 är Volvo CE:s leverantör i Ryssland meddelar nu att Volvo CE stoppar sina leveranser till Ryssland. Därmed stoppas även kommande utdelningar till ägarna.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE stoppar alla leveranser till Ryssland enligt leverantören Ferronordic Foto: Volvo CE

Hårda internationella sanktioner mot Ryssland på grund av kriget i Ukraina får självfallet även konsekvenser för tillverkare och leverantörer av anläggningsmaskiner. Importen av maskiner, komponenter och reservdelar slutar helt enkelt komma in i Ryssland.

Leverantören Ferronordic konstaterar att det helt enkelt leder till att bolaget stoppar försäljningen av påverkade produkter tills vidare. När det gäller betalningar kan Ferronordic fortfarande klara detta både inrikes i Ryssland och internationellt till och från Ryssland. Men den ryska rubeln har försvagats avsevärt och bolaget förväntar sig att rubeln förblir volatil.

"Några av våra leverantörer, framför allt Volvokoncernen, har informerat att de tillfälligt stoppar försäljningen till Ryssland. Såvitt vi förstår är detta relaterat till de nya exportrestriktionerna, som måste analyseras grundligt. I den mån produkter inte påverkas av exportrestriktioner fortsätter vi att sälja produkter från vårt varulager. Om leveransstoppet till Ryssland fortsätter kan det få väsentlig inverkan på våra intäkter, resultat och kassaflöden", skriver bolaget i ett pressmeddelande. Ferranordic konstaterar också att utsikterna för verksamheten i Ryssland nu är mycket osäkra, men påverkar inte verksamheten i Kazakstan och Tyskland.

Volvo CE kommenterar läget såhär:

"Säkerheten för våra medarbetare och medmänniskor är i denna extremt allvarliga och tragiska situation vår först prioritet. Volvo CE väljer att stå bakom de internationella sanktionerna och stoppar tillfälligt och med omedelbar effekt all försäljning av maskiner, reservdelar samt service till Ryssland".

Text:

Ferronordic

Ferronordic är ett service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar. Företaget är återförsäljare för Volvo Construction Equipment, Sandvik Rock Processing Solutions och vissa andra varumärken i hela Ryssland och Kazakstan, eftermarknadspartner för Volvo Trucks och Renault Trucks i delar av Ryssland samt återförsäljare för Volvo Lastvagnar och Renault Trucks i delar av Tyskland. Ferronordic startade sin verksamhet 2010 och har omkring 100 anläggningar och omkring 1 800 anställda.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer