maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE största tillverkaren i Europa

Det går som vanligt bra för svenska maskintillverkare på den globala marknaden. Det visar den brittiska undersökningen Yellow Table, som publiceras i tidskriften International Construction.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE räknas nu som den största Europeiska tillverkaren av maskiner. Totalt sett räknas svenska tillverkare i stort som de största i Europa. Det visar undersökningen Yellow Table, som publiceras i tidskriften International Construction. Foto: Volvo CE

Branschtidskriften International Construction rankar årligen de största maskintillverkarna i världen och presenterar en lista av de 50 som säljer mest varje år. Svenska maskintillverkare står sig mycket bra på den globala arenan. Totalt går det att utläsa i Yellow Table att svenska maskintillverkare har 9,9 procent av världsmarknaden och slås därmed bara av USA, Japan och Kina.

Bland de 50 största tillverkarna är det Volvo CE, Sandvik och Epiroc som har gått starkast. Dessa tre bolag återfinns bland de 15 största tillverkarna i världen. Volvo CE är den sjätte största, Sandvik är på nionde plats, och Epiroc nummer 14. Detta gör att Sverige rankas som det starkaste landet för maskintillverkning i Europa, och därmed alltså före länder som Tyskland, Frankrike, Italien och Storbritannien.

Text: Micael Appelgren

10 största tillverkarna i världen

1. Caterpillar.

2. Komatsu.

3. XCMG

4. John Deere.

5. Sany.

6. Volvo CE.

7. Liebherr.

8. Hitachi.

9. Sandvik.

10. JCB.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer