maskinentreprenoren logo

Teknik

Volvo CE tänker visa autonom hjulgrävare på Conexpo

Volvo CE i Nordamerika håller på att värma upp inför nästa års Conexpo i Las Vegas. Nu rapporterar bolaget där att det blir mycket ny teknik, elektricitet och självgående hjulgrävare.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Självgående hjulgrävare från Volvo CE ska visas upp i Las Vegas nästa år. Utan hytt för att göra det tydligt att den kan utföra jobb utan förare. Foto: Volvo CE

- Vårt tema det här året är "Förändring startar här"... Vi är redo, säger Stephen Roy som är chef för Volvo CE i Nordamerika. Han förklarar att det blir både maskiner och tjänster som kommer att visas på mässan för den bransch som han menar är under snabb förändring.

De som följt vad Volvo CE visade upp på Volvodagarna i Eskilstuna i våras, med en rad digitala hjälpmedel, kommer att känna igen sig. Men där i Eskilstuna visades ingen självgående hjulgrävare, detta verkar vara sparat till Conexpo. Det går att få väldigt lite information om detta, men det mest troliga är såklart att det rör sig om en prototyp, eller kanske till och med bara en idé som har en bit kvar till produktion. Men i USA finns ett par bolag på marknaden som arbetar med autonoma anläggningsmaskiner, Built Robotics kanske är mest känt, men nyligen kom även forskningsinstitutet SRI International med ett autonomt koncept som har visats upp. I USA är det brist på arbetskraft i byggbranschen som driver på den här utvecklingen.

Conexpo pågår 14-18 mars 2023. Men för den som inte kan åka dit lovar Volvo att bjuda på en virtuell visning av montern och nyheterna.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer