maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo satsar på att ge batterier ett andra liv

Volvo Energy har investerat i brittiska Connected Energy som specialiserat sig på energilagring i batterier med ett andra liv.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Volvo Energy är en av fem nya investerare, däribland Caterpillar Venture Capital Inc., Hinduja Group, Mercuria och OurCrowd, som ansluter sig till de befintliga Connected Energy-investerarna Engie New Ventures, Macquarie och Low Carbon Innovation Fund. Foto: Volvo

– Det finns en hel del outnyttjad potential i användning av batterier i ett andra liv. Denna framåtriktade investering syftar till att bistå uppskalningen av energilagringssystem byggda med återanvända batterier. Därigenom skapar vi ytterligare cirkulära affärsmöjligheter för den kommande upptrappningen av Volvokoncernens returer av batterier för användning i ett andra liv, säger Joachim Rosenberg, vd för Volvo Energy.

Volvo har köpt tio procent av den brittiska energilagringsspecialisten till ett värde av ungefär 50 miljoner kronor.

– Tillsammans med Connected Energy kommer vi att minimera miljöpåverkan från de batterier som har drivit Volvokoncernens fordon. Genom att återanvända batterierna får vi ut det fulla värdet av dem – ur ett klimat-, miljö- och affärsperspektiv, fortsätter Joachim Rosenberg.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer