maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo investerar i holländsk elmaskinstillverkare

Volvo CE har köpt upp holländska Limac som sedan 2017 byggt om Volvo-maskiner till elektrisk drivning.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE har köpt upp holländska Limac, som bygger om Volvo-grävare till elektriska maskiner. Foto: Volvo CE

Limach bygger skräddarsydda elektriska hjul- och bandgrävmaskiner till den holländska marknaden med konventionella Volvo-grävare som bas. Det nuvarande utbudet sträcker sig från den kompakta elektriska minigrävaren E18.3 med en räckvidd på 1 810 kilo till E140.1, som har en arbetsvikt på över 14 ton och kompletterar Volvo CE:s befintliga serie av elektriska maskiner.

– Att arbeta tillsammans, och med vår kombinerade kundbas, öppnar möjligheter för gemensamt lärande och utökade erfarenheter av dessa typer av lösningar, när vi fortsätter att driva på transformationen mot hållbara kraftkällor. Som ledande inom elkonstruktionslösningar ser vi Limach som en intressant aktör på en progressiv marknad och ett bra komplement till vår befintliga portfölj av elektriska maskiner, vilket innebär att våra kunder kommer att dra nytta av ett bredare utbud för att passa deras behov, säger Thomas Bitter, teknikchef på Volvo CE.

Tillsammans erbjuder de två företagen kunderna en mängd olika lösningar för att möta sina ambitioner att minska utsläppen, säger Henri de Groot, CTO på Limach Förbränningsmotorn på utvalda grävmaskiner kommer att ersättas av en Limach-utvecklad elektrifieringssats.

– Limach etablerades med syftet att utveckla entreprenadmaskiner med elektrisk drivning. Varje maskin är specialtillverkad på vår produktionsanläggning i Ede i Nederländerna och levereras enligt kundens specifikationer. Sedan utvecklingen av vår första prototyp 2017 har vi sett en växande efterfrågan från kunder i Nederländerna. Tack vare investeringen från Volvo CE kan vi skala upp produktionen av våra eldrivna grävmaskiner och utöka utbudet vi erbjuder för att möta denna växande efterfrågan för eldrivna drivningar, säger Rens de Bruijn, vd på Limac.

Limac kommer finnas kvar som ett eget bolag under Volvoparaplyt. .

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer