maskinentreprenoren logo
Teknik

Volvos smarta elmaskiner till cementindustrin

Volvo Autonomous Solutions och Holcim Schweiz går samman för att gemensamt testa och fortsatt utveckla användandet av autonoma elektriska dumprar. Holcims kalkstensbrott Gabenchopf i Siggenthal har valts som plats för projektet, och ses som nästa steg för branschen.

Foto: Volvo AB

Lästid

0 min
Volvos autonoma dumperlösning vinner terräng och blir allt mer kommersiellt gångbar. Testerna i Sverige med Electric site har gett erfarenhet och utveckling.
Volvos autonoma dumperlösning vinner terräng och blir allt mer kommersiellt gångbar. Testerna i Sverige med Electric site har gett erfarenhet och utveckling.
Dela

Maskinerna som Volvo nu skickar för skarpa tester inom cementindustrin passar ovanligt bra där. Maskinerna är tystare och mer miljömässigt hållbara än konventionella maskiner. Anses säkrare och samtidigt nu den första CE-certifierade elektriska och autonoma transportlösningen för dagbrotts och cementindustrin.

- Vårt gemensamma projekt med Holcim demonstrerar en hållbar transportlösning som är kommersiellt gångbar och kombinerar den senaste tekniken inom digital kommunikation, automation och elektrifiering, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions. Tack vare starkt samarbete mellan två dedikerade företag har vi möjligheten att tillsammans presentera en hållbar framtid genom att implementera vår lösning i en verklig miljö.

Att det blir Holcim som satsar ihop med Volvo är inte så överraskande. Bolaget har som central affärsidé att jobba hårt och brett med miljöfrågor. Holcim har sedan 2019 drivit samtliga sina anläggningar med förnyelsebar energi och använder uteslutande grön energi för sina eldrivna fordon, däribland elektriska betonglastbilar som redan är i bruk.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer