maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Wacker Neuson ansluter till standardallians

Wacker Neuson anluter nu till standardalliansen Open S. Open-S Alliance strävar efter att ge maskinägare och entreprenörer friheten att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som följer Open-S-standarden.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Wacker Neuson ansluter till standardalliansen Open S. Foto: Wacker Neuson

– Vi ser en spännande utveckling på redskapsområdet, där digitala assistanssystem och standardiserade gränssnitt spelar en allt viktigare roll. Vi tror att både vårt medlemskap i Open-S Alliance, och vårt arbete i arbetsgruppen för Machines in Construction MiC 4.0, kommer att gynna kunderna genom en enklare hanteringen av redskap, säger Reinhold Baisch, Managing Director.

Wacker Neuson sjösatte nyligen en ny affärsenhet för eftermarknad med inriktning på redskap med målet att stärka denna del av verksamheten och möta kundernas behov ännu mer effektivt i framtiden.

– I våra kunders intresse fokuserar vi mer och mer på gränssnittsstandarder, förklarar Alexander Greschner, Chief Sales Officer för Wacker Neuson Group. Standarder hjälper till att minska komplexiteten på byggarbetsplatsen och ser till att våra kunder har största möjliga flexibilitet att använda sina maskiner. Därför är det ett logiskt steg för oss att bli medlem i Open-S Alliance.

I alliansen ingår sedan tidigare bland annat maskintillverkaren Volvo CE.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer