maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Wiklund växer med eftermarknad för Yanmar

Wiklund tar nu över ansvaret även för eftermarknaden av tillverkarna Schaeff och Terex i Sverige. Bakgrunden är att dessa varumärken såldes till Yanmar redan 2017.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Wiklund Trading har sedan 2006 varit importör för Yanmar i hela Sverige, och från årsskiftet är man nu alltså den enda importören av både maskiner och reservdelar för dessa produkter. Foto: Yanmar

Från och januari i år tar Wiklund Trading AB över all reservdels och eftermarknads försäljning för Shaeff och Terex minigrävare, hjulgrävare och mindre lastmaskiner i hela Sverige. Skälet är att Yanmar bara vill ha en leverantör i Sverige, och överenskommelsen slöts för flera år sedan, men Sundahls maskinaffär, som varit agent för Shaeff och Terex hade uppdraget att fortsätta med eftermarknaden fram till nu.

Yanmar gjorde affären för att bolaget behövde hjullastare och hjulgrävare i rätt storlek. Dessa ingår sedan en tid i det ordinarier Yanmar-sortimentet, som dessutom nu har fått genomgående röda färger.

Wiklund Trading har sedan 2006 varit importör för Yanmar i hela Sverige, och från årsskiftet är man nu alltså den enda importören av både maskiner och reservdelar för dessa produkter.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer