maskinentreprenoren logo

Landet runt

Värmländsk satsning på italienska redskap


writer image
Ann-Louise Larsson
article
article Michael Sjögren, WTP Maskin, satsar på de italienska redskapen från FAE. Foto: Ann-Louise Larsson

I Maxstad utanför Karlstad har Michael Sjögren både verkstad och försäljningskontor. Han har varit i maskinbranschen i stort sett hela sitt yrkesliv och startade WTP Maskin för sju år sedan. Grundbulten i verksamheten har varit begagnathandel men nu lägger Michael Sjögren till ett ben och satsar på de italienska redskapen från FAE. 

– FAE tillverkar fräsaggregat till hjullastare och grävmaskiner. Den produkt som är mest gångbar är mulcheraggregatet för grävmaskiner samt ett PTO-drivet aggregat till traktorer. Det används till slyröjning och sönderdelar materialet till flis. Vi har också tagit hem en radiostyrd modell som jag tror mycket på, framförallt till uthyrningsbranschen. 

Aggregaten finns i en rad olika utföranden för maskiner från 1,5 ton upp till riktigt stora grävmaskiner och för olika typer av material. 

– Det finns stora fördelar med fräsaggregat, först och främst att antalet transporter minskar avsevärt, eftersom du många gånger kan återanvända materialet på plats, om du fräser till exempel asfalt, och slipper köra ut och in med material. Det sparar tid. Dessutom är det mycket säkrare än exempelvis kedjeröjare som kan kasta iväg material långt, säger han. 

Till en början sköts allt från Karlstad men inom kort hoppas Michael Sjögren ha klart med sina första återförsäljare. 

– Målsättningen är att öka FAE:s marknadsandelar i Sverige. Jag började med att göra en hemsida och webbshop. Under hösten kommer jag köra demo i mellansverige och har ställt ut på mässorna i Boden och Göteborg. Gensvaret har varit bra från marknaden. 

Hela FAE:s sortiment saluförs i Sverige. Michael tittar också på att vidareutveckla några produkter för att göra dem användbara hela året. 

– Jag håller på att bygga på en snöslunga till en av de radiostyrda modellerna, säger han.

Text: Ann-Louise Larsson

FAE

FAE grundades 1989, huvudkontoret finns i Fondo i norra Italien.

Har sålt över 35 000 produkter

Erbjuder 90 produkter i 400 olika modeller. 

Populära produkter är mulchers, fräsar, stubbfräsar, stenkrossar, stabilisatorer och multifunktionsaggregat. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer