maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ytterligare förvärv i branschen för klädföretaget Wesc

Det tidigare klädföretaget Wesc, som nu byter inriktning och namn på verksamheten, har köpt ytterligare fyra företag inom byggbranschen för en totalsumma på närmare en halv miljard.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

I mitten av mars offentliggjorde företaget sin nya inriktning, namnändringen till Vestum och de första fyra förvärven, där bland annat järnvägsentreprenören Rosenqvist Entreprenad ingick. Nu har ytterligare fyra förvärv presenterats: 

  • Containertjänst i Tyresö, ett specialistbolag som hyr ut förrådscontainers, körplåtar, tungavstängning med mera.
  • GGAL – specialistbolag inom tillverkning av glasprodukter till byggmarknaden.
  • Mälardalens spår och anläggning- specialistbolag inom infrastrukturentreprenader såsom väg, spårväg, fjärrvärmenät.
  • Installera SW – Specialistbolag inom elinstallationer med fokus mot rör, kraft och belysning.

– Samtliga fyra bolag är verksamheter vi på Vestum har följt under många år och vi är mycket glada över att ha lyckats kroka arm med dessa duktiga och drivna entreprenörer. Bolagen är aktiva i olika delar av vår fokusbransch, men de har alla gemensamt att de är specialistbolag med bevisade affärsmodeller, starka marknadspositioner och stabila kassaflöden. Dessa fyra förvärv är sammantaget av betydande storlek och tillsammans med existerande portföljbolag börjar vi redan se positiva samverkanseffekter. Sedan offentliggörandet av Vestum den 22 mars 2021 har vi genomfört sju förvärv som tillsammans under 2020 genererade en nettoomsättning om 901 miljoner kronor. Nu ser vi fram emot att utveckla portföljen och fortsätta förvärva lönsamma specialistbolag i högt tempo, säger Conny Ryk, vd för Vestum.

Conny Ryk har över 20 års erfarenhet från byggbranschen och har bland annat byggt upp byggåtervinningsföretaget Sortera AB från grunden. På Sortera fanns det en tydlig vilja att växa genom förvärv, vilket ledde till inte mindre än 13 förvärv under de senaste fem åren. 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer