maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Zeppelin överraskar med omgjorda Wacker Neuson

Zeppelin Sverige lanserar den kompakta hjulgrävmaskinen ZM70. Det är den första av två egna hjulgrävmaskinsmodeller som Zeppelin lanserar under eget varumärke på den svenska marknaden. Tillverkare är Wacker Neuson.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Helt ny maskin på ingång i Sverige. En Zeppelin, från Wacker Neuson Foto: Zeppelin

– Maskinerna kompletterar Caterpillars modellprogram på ett bra sätt. De har funnits i Tyskland under många år och har blivit mycket populära där, berättar Thomas Gerlach, General Manager för division Construction, Zeppelin Sverige.

Bakgrunden till introduktionen är att Caterpillar saknar modeller i det mindre hjulgrävmaskins-segmentet. Med ZM70 och den på sikt kommande ZM110 breddar Zeppelin grävmaskinsportföljen och kan erbjuda hjulgrävare även i storleksklasserna 7 till 11 ton.

– Det finns en efterfrågan i Sverige på mindre hjulgrävmaskiner. Med de nya maskinerna blir programmet ännu mer komplett. Vi får möjligheten att sälja kompakta hjulgrävmaskiner av hög kvalitet som är till nytta för våra användare och som möter både deras och våra egna högt ställda krav, säger Fredrik Forsman produktchef för hjulgrävmaskiner, Zeppelin Sverige.

Grävmaskinerna är frukten av ett samarbete mellan Zeppelin och Wacker Neuson. Zeppelin i Tyskland har redan en fungerande affär med Wacker Neuson som har varit lyckad. De aktuella maskinerna tillverkas i Österrike och där får de också sitt nya utseende och namn ZM.

– Eftersom hjulgrävarna redan är etablerade vet vi att det är bra maskiner. Det finns ett färdigt och genomarbetat helhetskoncept kring försäljning, reservdelar och service som vi kan överföra och introducera på vår svenska marknad. Vi har haft många förfrågningar på de här maskinstorlekarna i flera år och därför känns det bra att vi nu kan presentera en riktigt bra lösning, säger Thomas Gerlach.

Det är ingen dålig gissning att dessa maskiner kommer att passa som handen i handsken när Zeppelin nu drar igång sin uthyrningsverksamhet, Zeppelin Rental.

Den första maskinen har nyligen anlänt till Sverige och kommer att premiärvisas vid Svenska Maskinmässan på Solvalla i början av juni.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer