maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Zeppelin valde spade till första spadtaget

Bygget av Zeppelin Sveriges nya huvudanläggning i Landvetter utanför Göteborg. Första spadtaget togs 14 oktober av Zeppelin Sveriges VD Volker Poßögel tillsammans med totalentreprenören GBJ Bygg Västs VD Fredrik Dahlström.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Nu börjar bygget av Zeppelins nya toppmonderna huvudkontor. Foto: GBJ Bygg Väst

– Det här är ett mycket intressant och roligt projekt där vi får använda vår breda kompetens för en branschledande aktör som Zeppelin Sverige. Anläggningen består av en mix av kontor, verkstadslokaler och utomhusområden med höga krav på utförandet, säger GBJ Bygg Västs VD Fredrik Dahlström.

- Idag känner vi stor glädje, vi har länge sett fram emot byggstarten. Anläggningen är en viktig del i vår satsning på den svenska marknaden, rymmer vårt svenska huvudkontor och blir basen för västra Sverige, säger Volker Poßögel, vd för Zeppelin Sverige AB och Zeppelin Nordics.

Den nya anläggningen innehåller det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser liksom en multifunktionell serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen. Anläggningen kommer också att vara utgångspunkt för Zeppelins fältservicemekaniker i västra Sverige liksom Zeppelin Rental, Zeppelin Power Systems och Zeppelin Energy Rental.

– Den stora vinsten är att vi får allt samlat under ett tak. Alla verksamheter, kontor, verkstad, lager och ett nytt demo-område ligger i direkt anslutning till varandra. Vi ökar dessutom kapaciteten med toppmoderna, större och skräddarsydda verkstadslokaler vilket gör att vi kan korta ledtiderna och ge våra kunder ännu högre servicenivå, berättar Volker Poßögel.

Anläggningen som ligger granne med Landvetter flygplats etableras på en tomtyta som är hela 31 000 kvadratmeter stor. Den totala lokalytan är cirka 9000 kvm varav verkstad, lager och kontor omfattar närmare 7800 kvm. Hela anläggningen blir miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use.

– Bygget är en del i Zeppelin-koncernens plan att vara CO2-neutrala 2030, säger Volker.

Enda invändningen är väl att Zeppelin och GBJ Bygg använde spade, och inte grävmaskin för första spadtaget.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer