maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Zeppelins utbildningssatsning i norr fortsätter

I januari i år startades ett samarbete mellan Zeppelin, Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen för att klara rekryteringsbehovet av mekaniker till gruvorterna i norr. Nu står det klart att samarbetet fortsätter och att en ny utbildningsomgång planeras.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Mika Kokkonen har fått jobb på Cats anläggning i Boden efter att ha gått mekanikerutbildningen som Zeppelin tagit fram tillsammans med Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen. Foto: Birgitta Jysky/Utbildning Nord

Zeppelin-Cat har rekryteringsbehov av mekaniker till gruvorterna i Norrbotten. Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen har därför krokat arm med Zeppelin för att utbilda mekaniker för service och reparation av Caterpillars maskiner. De som utbildas är arbetssökande inskrivna hos Arbetsförmedlingen. Den som klarat utbildningen blir certifierad för att kunna arbeta med Zeppelin-Cat produkterna och kommer att kunna erbjudas anställning på någon av orterna Gällivare, Boden, Pajala eller Kiruna.

Utbildningen anpassas till den studerandens tidigare kunskaper och de som aldrig skruvat i något behöver börja med grundläggande saker som verktygskunskap.

Erfarenheterna av den genomförda utbildningen är genomgående goda och nu planeras för en ny utbildningsomgång.

– Jag har bara positiva tankar om tiden på Utbildning Nord. Lärarna är väldigt kunniga, säger Mika Kokkonen, som nu har jobb på Zeppelin Cat i Boden sedan början av november.

– Det känns väldigt bra för det var hit till Boden jag önskade. Första tiden har känts överväldigande för jag har ju aldrig petat i så här stora objekt tidigare. Jag jobbar i stationen där vi reparerar växellådor och converters, ja sådant som har med transmission att göra. Som stöd i arbetet har jag fina kollegor och vi har programvara som guidar igenom varje arbetssteg. Tveka inte att söka om du erbjuds möjligheten, säger Mika Kokkonen.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer