maskinentreprenoren logo

Branschnytt

71 hjullastare till Försvaret i år

Försvarets Materielverk, FMV och Swecon har tecknat ett nytt ramavtal för leverans av hjullastare till Försvarsmakten. I början av april gjordes det första avropet på totalt 81 hjullastare i olika storlekar till armén.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Swecon ska leverera 71 hjullastare till Försvarets Materielverk under året. Foto: Swecon

FMV och Swecon har en väl upparbetad affärsrelation. Det föregående ramavtalet, som tecknades 2018, resulterade i leveranser av totalt 237 hjullastare i storlekarna L35 till L110. Det nya ramavtalet är potentiellt dubbelt så stort – och nu den första beställningen på nya ramavtalet omfattar 31 stycken Volvo L35H, 26 st L60H och 24 st L110H.

– De allra flesta, 71 maskiner, ska levereras i år. De resterande tio maskinerna ska vara klara i början av 2025, säger Tomas Nieminen.

Samtliga maskiner har speciella anpassningar för arméns olika behov. Vissa av dessa görs redan vid Volvo CE:s fabrik i Arvika, men de flesta anpassningarna utförs vid Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna.

– Dessutom ska maskinerna levereras med olika redskap, totalt drygt 300 stycken.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer