maskinentreprenoren logo

Ledare

Då Tegnell – nu Thedéen

writer image
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article

Såhär i backspegeln hörs ganska många röster som tycker att maskinentreprenörer och byggföretag klarade pandemin ganska bra; landets maskinentreprenörer lyckades i varje fall surfa igenom med hygglig fart… 

… men nu har det tagit stopp på sina håll. Inte bara i Sverige, utan både här och där... som om covidviruset muterat och tagit formen av global inflation i stället. 

Nya tjänstemän har trätt upp på scenen; Folkhälsomyndigheten gick hem och ut kom Riksbanken där riksbankchefen Erik Thedéen nu tar rollen som finansens Anders Tegnell. Håll ut och håll i… Men den här gången är det långt ifrån alla maskinentreprenörer som lyckas surfa fram i hygglig fart. Knappt styrfart på sina håll. Räntehöjningar är en medicin som svider både för beställare och entreprenörer.

I tidningen följer vi utvecklingen så att ni som entreprenörer får en så heltäckande bild som möjligt. Det kommer att bli svettigt för många. Att gå in i en lågkonjunktur när regeringen på grund av inflationen inte kan kasta in pengar i systemet… det har vi inte sett tidigare. Litet ljus i tunneln är att anläggning tuffar på hyfsat nu när bostadsmarknaden kört fast i leran.

Text: Micael Appelgren, Chefredaktör

Plus & Minus

När maskinentreprenörer sopat våra gator – då är det vår på riktigt.

Vår infrastruktur- och bostadsminister fick med noll i vårproppen.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer